Fruitu edo barazkidun bizkotxoak, azken emaitzari harropuzkeria berezia eransten diote. Zaporea ñabarduraz betea dute, eta labetik ateratzen den usaina harrigarria da. Ehundurak adina gustu dago, baina bizkotxo on bat hartzerakoan, azkar ez xehatzeko bezain mamitsua eta harroa izatea izaten da onena. Azenario eta intxaur bizkotxo hau jogurt bizkotxo bat balitz bezala egina dago, baina osagai berezi hauek gehituz. Oso goxoa da, eta azkar egiteaz gain, oso erraza ere bada.

Beharrezko osagaiak:

  • Jogurt natural 1 (125 g-koa).
  • 3 arrautza.
  • Irina (3 jogurt neurri).
  • Azukrea (2 jogurt neurri).
  • Oliba-olioa (jogurt-neurri 1). Azken zaporean olioa hautematea gustatzen bazaizu, erabili zapore handiko bat, baina diskretuagoa izatea nahiago baduzu, erabili zapore leuneko olio bat.
  • Legamia hautsezko gutunazal 1 (16 g).
  • Moldea igurzteko gurina.
  • 200 g azenario.
  • 30 g intxaur, txikituta.
  • Koilarakada bat kanela hauts.

Urratsez-urrats:

1. Azenarioak eta arralaloak garbitu.

2.Hustu jogurta bol txiki batean, ontzia hasiera-hasieratik erabili ahal izateko.

3.Aurrez berotu labea 180º-tan masa egiteko gutxi gorabehera erabiliko dituzun minutu hauetan.

4.Bol handi batean, gehitu azukrearen eta arrautzen bi neurriak, eta zorrotxo sendoak, hobe hagatxo edo koilara batekin.

5.Gehitu olioa eta jogurta, eta irabiatu, nahasketa homogeneoa gera dadin. Limoi erdiko larruazala txikitu eta gehitu ezazu.

6.Orain, koladore bat jarri bolaren gainean, eta legamiaren eta irinaren neurriak gehitu, koladoretik pasa daitezen. Prozesu honi bahetzea deitzen zaio, eta osagai lehor hauek nahasketari grumarik eta pilaketarik gabe gehitzea ahalbidetzen du, dena ondo nahasteko primeran dator. Nahastu guztia, osagai guztiak ondo integratuta gera daitezen.

7.Sartu azenario birrindua, intxaurrak eta kanela hautsezko koilarakada, eta nahastu dena.

8.Moldea labe-paperarekin egin edo gurin pixka batekin batu, oinarria eta hormak bustiz, eta orea moldean isuriz.

9.Jarri erretilua labean, batez besteko altueran, eta eduki 180 graduko tenperatura hori 30-35 minutuz. Denbora horrekin, hormak ozta-ozta urreztatzen dira, eta barrualdea mamitsuagoa izango da egun batzuk geroago ere.

10.Egin ezazu zotzaren proba: zotz batez klikatu bizkotxoa, eta hondarrik itsatsirik gabe ateratzen bada, prest dago. Itzali labea, atera bizkotxoa eta utzi 10-15 minutuz atseden hartzen, desmoldatu baino lehen.

11. Platerrean jarri eta gozatu!

Argazkiaren iturria hemen.