Errezeta: Kalabaza betea
Kalabaza sasoia da eta Gau Beltza ere badatorrela ikusita, errezeta proposamen bat jaso dugu ondorengo lerroetan, udazken garai honetarako ere aproposa dena: kalabaza betea, sarrazeno gariz, koko-esnez, arrautzaz eta feta gaztaz.
Osagaiak, lau lagunendako:
- Kalabaza txikiak, pomarine deiturikoak, 4
- Sarrazeno garia, 125 g
- Koko-esnea, 80 ml
- Arrautzak, 4
- Feta gazta, 50 g
- Oliba olioa, 2 koilarakada
- Kominoa, apur bat
- Piperrauts gozoa, pixka bat
Nola egin?
1- Hasteko, garbitu sarrazeno garia urarekin. Jarraian, egosi gatzarekin irakiten dagoen uretan, paketearen jarraibideen arabera. Pixka bat kirriskatsua gelditu behar da. Ur hotzarekin garbitu, egostea gelditzeko eta probatzeko.
2- Nahastu sarrazeno garia koko-esnearekin, kominoarekin eta piperrautsarekin.
3- Garbitu kalabazak eta moztu goiko aldea. Hustu zopa-koilara batekin.
4- Bete bi heren sarrazeno gariarekin, arrautzari eta gazta fetari lekua uzteko. Gehitu oliba-olio txorrotada eta itxi kalabazak. Labean sartu, 160 ° C-tan 25 eta 30 minutu bitartean, ondo eginda egon arte.
5- Kendu kapela kalabazetatik eta gehitu arrautza eta feta gazta. Jarri labean 5-10 minutu gehiago. Egiaztatu arrautza labetik atera aurretik eginda dagoela: zuringoak ondo egosita egon behar du, eta gorringoak apur bat likidoa.
Trikimailu bat: kalabazak zerbitzatu daitezke, gainetik zartaginean apur bat txigortutako kalabaza-pipak gehituz.
Bigarren trikimailua: errezeta horri alda dakioke barruan nahi dena gehituz; espelta, arroz integrala edo barazkiak, adibidez. Aukera ugari daude! On egin!
Iturria: Yuka.
Iruzkinik ez "Errezeta: Kalabaza betea"