Kalabaza sasoia da eta ordu erdi nahikoa izango dugu kalabaza tarta eder bat prestatzeko. Gero, 40 minutu beharko ditugu labean. Goxo goxoa irtengo zaizue, eta umeek primeran pasatuko dute.

Osagaiak:

  • Hostopila (400 gr.)
  • Intxaur zatiak
  • Azukre hautsa (150 gr.)
  • Esne-gaina (25 cl.)
  • koilara txiki bat kanela
  • Kalabaza (400 gr.)
  • Arrautzak, 3
  • Maizena (30 gr.)
  • Banilla-landarea duen azukrea (sobre bat)

Errezeta urratsez urrats:

1. Zuritu, garbitu eta zatitu kalabaza. Gero, egosten jarri hogei bat minutuz. Kalabaza okela erraz zeharkatu behar du aizto batek.

2. Berotu labea 210 gradutara. Bitartean, egin purea kalabazarekin.

3. Zabaldu hostopila eta sardexkarekin zulatu.

4. Nahastu arrautzak eta azukrea pasta zuri eta harro bat lortu arte. Gehitu maizena lehenengo eta esne-gaina gero. Azkenik, kalabaza gehitu.

5. Prestatu moldea eta bota masa hostopilaren gainera. Sartu dena labean 35-40 bat minutuz (210 gradu).

6. Hozten utzi jan aurretik. On egin!

Argazkiaren iturria hemen.