Txundituta utziko dituzue etxeko txikiak errezeta erraz eta dibertigarri honekin.

tortilla-francesa-600x400

Arrautzak platerean irabiatu. Gehitu gatza, perrexila eta gazta xehetua. Bota nahasketa gozogintzarako erabiltzen diren orrietako batean. Aurrez umeldu pixka bat orria.

Berotu labea (10 minutu 200 gradutan) eta sartu prestatutako tutua (5-10 minutu 180 gradutara). Egositakoan atera labetik eta baita ere ontzitik. Errazagoa egingo zaizu film transparentea deiturakoa erabiltzen baduzu. Jarri buruz behera eta errazago aterako duzu tortilla.

Tortilla mahai gainean duzula estali urdaiazpiko eta gazta xerrekin. Bilduguztia tutu forma emanez eta estu-estu. Bildu guztia plastiko finarekin eta utzi hozkailuan 30 bat minutuz.

Denbora hori igarotakoan kendu plastikoa eta zatitu 2 zentimetroko lodierako xerrak. Hor dituzu barraskiloen oskolak. Barraskiloaren gorputza lortzeko erabili saltxitxa egosiak. Begiak eta antenak egiteko erabili hazi beltzak eta azenario tirak.

Errezetaren iturria hemen.