Errezeta: atunez betetako arraina
Askotan zaila izaten da arraina jateko modu berriak eta dibertigarriak aurkitzea, baina honako hau erraza eta polita da.
Osagaiak:
- Bi hostore-xafla (formatu biribilekoak)
- Hiru atun lata
- Maionesa edo tomatea
- Arrautza 1
Nola egin:
1- Hostorezko xafla bat luzatu, eta labanarekin edo artaziekin arrain forma eman.
2- Atuna maionesarekin (edo nahiago bada tomatearekin) nahastu eta hostorearen gainean zabaldu, ertzak libre utziz.
3- Beste hostore-xafla gainean jarri, eta ertz guztiak tolestu, bi xaflak lotzeko.
4- Aizto baten laguntzaz, arrainaren burua, begia, ezkatak eta buztana markatu. Irudimena erabili!
5- Arrainaren erdialdean, bi lerro markatu, eta paraleloki, beste lerro batzuk moztu.
6- Tira bertikalak bihurritu.
7- Gainazal osoa arrautza irabiatuarekin busti, pintzel baten laguntzaz.
8- Aurrez berotutako labean sartu, 200 gradutara eta, 20 bat minutuz.
ON EGIN!
Iruzkinik ez "Errezeta: atunez betetako arraina"