Errezeta: pizza, etxean egindako orearekin
Etxeko txikiekin egiteko moduko errezeta, eta gainera, goxoa. Ezer baino lehen, orea egiteko, 400gr irin, 200ml ur, bi koilarakada olio eta gatz apur bat izan behar dira prest mahai gainean.
Ontzi batean, irina bota, eta sumendi baten antzera, zuloa egin behar zaio erdian. Ondoren, zulo horretara gatza ura eta olioa bota, eta eskuekin oratu behar da, nahasketa orea uniforme eta ez itsaskor bihurtu arte.
Orearekin lanean hasi baino lehen, bere horretan utzi behar da minutu batzuez. Behin denbora hori igarota, mahai gaina irinez hautseztatu eta orea arrabolaz zabaldu behar da, orea findu arte.
Norberaren gustuko osagaiak gehituta, labeko erretiluan jarri aurretik, labeko papera jartzea ezinbestekoa da.
Azkenik, labea aurrez 180 gradutara berotu, 15 minutuz bertan sartu eta jateko prest izango da pizza.