Gaileta tarta izoztua egitea erraza da eta bikaina uda egunetarako, urtebetetze tarta bezala, ospakizun baterako edo, besterik gabe, kapritxo bat emateko.

Inolako zailtasunik ez duen tarta bat da eta haurrek prestatzen lagun diezazukete eta primeran pasa dezakete. Denon gustukoa, egun beroetan zure mahaikideak ezustean harrapatzeko errezeta paregabea.

Osagaiak

  • Gaileta pakete 1
  • Esne pixka bat
  • 200 ml. esne-gain muntatzeko (krema, esne-krema)
  • 50 g. azukre
  • 120 g. txokolate edo postreetarako txokolate estaldura
  • 120 ml esne gain
  • Koloretako txokolateak edo gailetak, edo txokolatezko pipitak.

Urratsak

200 ml esne-gain muntatzen hasiko gara hagaxka batzuen laguntzaz, eta, orduan, azukrea gehituko diogu eta muntatzen jarraituko dugu zorua egin arte. Zenbat eta hotzago, orduan eta errazagoa izango da.

Orain gailetak esnearekin bustiko ditugu, banan-banan.

Hartu gaileta bat esne-gain pixka batekin, eta horren gainean gaileta heze bat eta esne-gain geruza bat jarriko ditugu. Horrela, eragiketa errepikatuko dugu nahi ditugun gailetak egin arte.

Kontu handiz etzan egin dugun dorrea, eta erabat estali gainerako esne-gainarekin.

Dena izozkailuan sartuko dugu gutxienez 2 orduz.

Denbora hori igarota, txokolatezko bainua hartzen dugu.

Esne-gaina berotu, 120 ml.-koak, eta txokolatea zatika gehitzen diogu. Azken hori urtu arte mugitu. Orain minutu batzuk emango dizkiogu, ehundura pixka bat har dezan.

Plater edo iturri handi bat prestatzen dugun bitartean, eta horren gainean sareta bat edo, horren ordez, baso lau bat, ez oso altua, ahuspez.

Izozkailutik tarta atera eta kontu handiz jarriko dugu saretaren edo edalontziaren gainean.

Txokolatea epelduta dagoenean, gainetik isurtzea besterik ez zaigu geratzen, tarta guztia estaltzeko moduan, eta platerean erortzen dena aprobetxa dezakegu.

Ondo estalita daukagunean, utzi arnasa pixka bat hartzen eta utzi tantaka, eta kontu handiz jarri plater baten gainean, edo labe-papera duen iturri baten gainean.

Nahi duzuenarekin apainduko dugu, eta izozkailuan sartuko dugu, gutxienez 2 orduz.

Zerbitzatzeko orduan, geldi utzi pixka batean eta moztu diagonalean, ebaketa askoz politagoa izan dadin.