Basafruituekin egindako sorbetea
Sorbete krematsu eta freskagarria, eta prestatzeko erraza.
Lau pertsonarendako osagaiak dira: basafruituak (300 gramo), arrautza zuringo bat, glas azukrea (bi koilarakada).
Nork bere gustuko fruituak aukera ditzake sorbetea egiteko, baina zapore konbinaketa eta propietate antioxidatzaileengatik proposatzen dira ahabiak (arandanoak), andare-mahatsa (grosellak), mugurdiak, eta masustak.
Fruta zati txikitan prestatu eta izoztu egin behar da lehenengo. Izozkailutik atera eta xehatu egingo dugu, aukeran Thermomix edo antzerako gailu batekin hondar-xehe itxurako emaitza lortu arte.
Gehitu arrautza zuringoa eta bi koilarakada glas azukre. Xehatu berriz nahasketa sorbete krematsu bat lortu arte.
Errezeta berdina egin daiteke melokotoiarekin, mangoarekin, kiwiarekin…
Zerbitzatu kopa handi batean eta apaindu mendafin orritxo batekin.
Errezetaren eta argazkiaren iturria hemen.