Uda iristear dago, hala ikusi dugu aste bero honetan, eta izozkien garaia ere iritsi da. Umeekin etxean egun batzuk eman behar ditugula ikusita, aukera paregabea izan daiteke umeekin batera dibertitzeko eta aldi berean freskatzeko.

Argazkiaren iturria: Hazteveg

Ahabi eta banana izozkia

Horretarako, zatitutako 2 banana izoztu beharko ditugu eta 100 gramo ahabi izoztu.

Jarri dena prozesadorean eta birrindu segundo batzuk izozki-testura izan arte. Berehala jan daiteke, edo izoztu lau orduz, 20 minuturo mugituz, kristaldu ez dadin. Hilabetetan mantentzen da.

Argazkiaren iturria: Witten Kitchen

Peanut butter izozkia

Horretarako,  zatitutako 3 banana izoztu beharko ditugu, landare-jogurt bat (125 g) kubitera batean izoztuta, 50 g kakahuete-krema eta 40 g txokolate birrin.

Aurrekoaren prozedura bera egin behar da. Txipak dena birrindu ondoren txertatzen dira.

Argazkiaren iturria: My Healthy Bites

Banilla eta txokolatezko mini Magnumak

200 g koko-esne, 2 ale medjoul, nahi beste banilla, 100 g txokolate % 80 eta koilaratxokada bat koko-olio.

Koko-esnea birrindu, koko eta banillarekin. Jarri izozketa-moldeetan eta sartu izozkailuan ondo izoztu arte. Estaltzeko, txokolatea koko-olioarekin urtu eta izozki bakoitza koko-olioarekin urtu. Fruitu lehorrekin apaindu ditzakegu eta gorde izozkailuan.

Jan baino 5-10 minutu lehenago ateratzea gomendatzen da.