Marrubi-izozkia egitea erraza da eta bikaina uda egunetarako. 10minutu beharko ditugu izozkia egin eta 5 ordu hotzitzen uzteko.Inolako zailtasunik ez duen izozkia da eta haurrek prestatzen lagun diezazukete eta primeran pasa dezakete. Denon gustukoa, egun beroetan freskatzeko.

Osagaiak (4 lagunentzat)

  • Marrubi heldua 500 g
  • Ura 120 ml
  • Azukrea 100 g
  • Arrautza-zuringoa 3
  • Limoi zukua 1

Urratsak

Garbitu marrubiak, kendu buztana eta zatitu. 

Jarri osagai guztiak edalontzi altu batean eta ondo irabiatu tumix-arekin, dena ahia izatera mugatu arte. Banatu bi izotzontzitan eta izoztu.

Hartu baino ordu eta erdi lehenago, izotzontziak sukaldeko robot baten edalontzian jarri (Thermomixa adibidez) eta txikitu. Krema nahasketa bat geratuko da. 

Gorde berriro izozkailuan ordubetez, pixka bat gogortu dadin, baina, nahi izanez gero, txingor-testura berehala erabil daiteke.

Hain artifizialak ez diren osagaiez gain, etxean marrubiak izozteko makinarik gabe egiteko izozki honek marrubi zapore bizia eta usaintsua du. Kontrolatu behar duzuen gauza bakarra birrindu ondorengo hozte denbora da, luzeagoa sendotasun handiagoa nahi izanez gero, horregatik aldez aurretik antolatzea aholkatzen da. Eta gozatzera!
Argazkiaren iturria hemen.