Platanozko madalenak aukera aparta dira, fruta beste modu baten jateko. Gainera, platanoa gozoa izanik, ohiko madalenek baino azukre gutxiago dute, eta energia iturri aparta dira.

Osagaiak:

  • 3 platano (helduak badira, hobe)
  • Irina 200 g
  • Azukrea 90 g
  • Ekilore olioa 100 g
  • 2 arrautza
  • Legamia 10 g
  • Gatz apur bat
  • Txokolatezko pipitak (nahi izanez gero)

Urratsak

Azukrea eta arrautzak nahastu

Platanoak zanpatu eta nahasketari gehitu

Ekilore-olioa gehitu eta berriro irabiatu

Irina legamiarekin nahastu, eta nahasketari gehitu

Txokolatezko pipitak gehitu nahi izanez gero, nahasketara gehitu

Osagai guztiak ondo nahastu (koiperik gabeko masa lortu arte

Hozkailura sartu 10 bat minutu

Bitartean, madalenen ontziak prestatuko ditugu

Nahasketa paperezko ontzietara bota

Aurrez 180 gradutan berotutako labera sartu 20 bat minutuz

Orratza edo labana sartu, eta garbi irteten denean egongo dira prest!