Etxe baten zimenduak
Etxe bat kalitate oneko materialez osatua egon daiteke, egitura zurruna, sendoa izan dezake, ganbara zoragarria eta teilatu zabala; baina bere zimenduak ondo…
Etxe bat kalitate oneko materialez osatua egon daiteke, egitura zurruna, sendoa izan dezake, ganbara zoragarria eta teilatu zabala; baina bere zimenduak ondo…
Oraingo honetan bi osagai bakarrik dituen postre goxo baten proposamena da: txokolatea eta garbantzu pote bateko salda erabili. Mousseak ez dauka garbantzu…
Etxean baratza izatea hezkuntza-jarduera garrantzitsua da, batez ere haurrentzat, naturarekin konektatzen eta hura errespetatzen eta zaintzen ikasten baitute. Baratza landatzeko, zaintzeko eta…
Haurtzaroan ere emozioen kudeaketa desegoki batek jateko eran eragin kaltegarriak izan ditzake, Gose emozionala deritzona agertaraziz. Emozio deserosoak ezabatu edo erosoak ospatzeko…
Entzuna eta irakurria dugu helduon gose emozionalaren inguruan. Baita esperimentatua ere. Gainera, egun bizitzen ari garen garai berezi honetan baliteke kontzeptu honek…
Gosaria eta meriendak jarraitzen dute izaten garrantzi gutxien eskaintzen diegun gure eguneroko jatorduak. Presak eta denbora faltak ideia osasuntsuak zapaltzen dituzte ,…
Elikadura osasungarria gure gorputzerako positiboa den elikagaien bilketa da, behar biologikoak asetzeko, eta energia fisikoa eta bizi-energia berreskuratzeko elikagaiak hain zuzen. Azken…
Itxaro Mendizabalekin hitz egin dugu bere azken kolaborazio artikulua oinarri hartuta. Elikadura nahasteez idazten du Itxarok, beti bere bizipenetatik habiatuz.
Marrubia, kiwia, ananasa, sagarra, angurria, meloia eta melokotoia nabarmentzen dituzte odontologoek. Hori bai, garrantzitsua da jaten dugun aldiro hortzak ondo garbitzea. Txikitatik…
Haur-obesitatea XXI. mendeko osasun publikoaren arazo nagusietako bat da. Haur-obesitatea prebenitzeko SANO estrategia aurkeztu berri dute Euskadin. SANO programak informazioan, osasun-hezkuntzan, jarduera…
Duela egun batzuk 11 urte inguru nitueneko argazki bat bidali zidan lagun batek. Argazkia ikusi nuenean ikaragarrizko tristura sartu zitzaidan. Hainbeste urteetan…
Julio Basulto dietista eta nutrizionistari elkarrizketa interesgarria egin diote Aprendemos Juntos atalean. Udan ez dugu berdin jaten. Denbora gehiago ematen dugu etxetik…
Gure baratzeetan landatzeko ohiturarik ez izan arren, badira gurean oso ondo ematen duten hainbat landare. Lan gutxi eta emaitza onak ematen dituzten…
Elikagaiak ez diren sustantziak (lurra, papera, kola, izotza, klera, ilea, errautsak, …) era konbultsiboan edo behin eta berriz jan edo miazkatzeko joera…
Txoriene saioko aurkezleak tailerra egin du Bergarako 6 eta 16 urte bitarteko neska-mutikoekin. Hainbat gomendio eman ditu gosari eta merienda osasuntsuak egiteko….
Iristi da negua. Neguarekin batera Gabonak. Gabonekin batera azukrez jositako jakiak. Egia esan, negua iritsi aurretik Gabonetako protagonista izan ohi diren jakiak…
Itxaro Mendizabalekin hitz egin genuen bere kolaborazio artikulua oinarri hartuta. “Kalean gaixo dagoen neska/mutil bat ikusten dudan bakoitzean ikaragarrizkoa tristura sartzen zait….
Bularra Ematearen Astea ospatzen ari dira Europan urriaren 7ra arte. Hainbat ekimen egin dira han eta hemen. Debagoienean, esaterako, Debagoieneko Erakunde Sanitario…
Elikadura nahasteez hitz egiten dugunean, beste aldean jan nahi ez duen edo janariarekin harreman txar bat duen pertsona ikusi ohi dugu. Askotan…
Jardun dugu lekaleen nutrizio onurez eta hauek platerean presente izatearen garrantziaz. Baina … beharrezkoa al da hauen kontsumoa? eta ez baditugu kontsumitzen?…
40 urtean hamar aldiz handitu da munduan loditasuna duten umeen kopurua, eta Euskal Herria ez dago arazo horretatik salbu. Debagoienean PENSOI izeneko…
Atzo Euskadi Irratiko Faktoria saioan izan nintzen. Anorexia gai bezala hartuta elkarrizketa txiki bat egin zidaten. Gogorra izan zen berriro atzera…
Txikitxoen elikaduraz hitz egitean, aholkuak eskatu edo ematean, oinarrizko kontzeptua ahaztu egiten zaigu: Jaten daudenean, jaten daudela ohartaraztea. Esku artean daukatenaz jabe…
Askotan entzuten dugu gosaria dela eguneko otordurik garrantzitsuena, baina behar beste garrantzia ematen diogu? Estatistikek arabera, euskaldunon gosaria, pobrea da. Mireia Alberdi…