Horma-irudia Bularra Ematearen Astearen baitan
Bularra Ematearen Astea ospatzen ari dira Europan urriaren 7ra arte. Hainbat ekimen egin dira han eta hemen. Debagoienean, esaterako, Debagoieneko Erakunde Sanitario…
Bularra Ematearen Astea ospatzen ari dira Europan urriaren 7ra arte. Hainbat ekimen egin dira han eta hemen. Debagoienean, esaterako, Debagoieneko Erakunde Sanitario…
Elikadura nahasteez hitz egiten dugunean, beste aldean jan nahi ez duen edo janariarekin harreman txar bat duen pertsona ikusi ohi dugu. Askotan…
Jardun dugu lekaleen nutrizio onurez eta hauek platerean presente izatearen garrantziaz. Baina … beharrezkoa al da hauen kontsumoa? eta ez baditugu kontsumitzen?…
40 urtean hamar aldiz handitu da munduan loditasuna duten umeen kopurua, eta Euskal Herria ez dago arazo horretatik salbu. Debagoienean PENSOI izeneko…
Sarri hitz egin da atari honetan edoskitzeaz, amagandikoaz batik bat, eta gaur, edoskitze mistoa edo biberoi bidezkoa darabilten familientzat biberoia ongi prestatzeko…
Atzo Euskadi Irratiko Faktoria saioan izan nintzen. Anorexia gai bezala hartuta elkarrizketa txiki bat egin zidaten. Gogorra izan zen berriro atzera…
Txikitxoen elikaduraz hitz egitean, aholkuak eskatu edo ematean, oinarrizko kontzeptua ahaztu egiten zaigu: Jaten daudenean, jaten daudela ohartaraztea. Esku artean daukatenaz jabe…
Askotan entzuten dugu gosaria dela eguneko otordurik garrantzitsuena, baina behar beste garrantzia ematen diogu? Estatistikek arabera, euskaldunon gosaria, pobrea da. Mireia Alberdi…
Itxaro Mendizabalekin hitz egin dugu. Kirol jarduerekin harremana berreskuratu eta gurasotasunetik hausnartu du azken bi kolaborazioetan. Grasa eta nola zapuztu haur baten…
Maite Garitanori egindako elkarrizketa artikulua oinarri hartuta. Gosariaren inguruan hitz egin bagenuen, gaurkoan askariak lantzeko txanda da. Izan…
Gaur 7 urteko alabarekin hizketaldi interesgarri bat izan dut. Behobia-Donostia karrera egin nahi dudala eta entrenatzen hasi behar naizela komentatu diot….
Beti gustatu izan zait idaztea, niretzako terapia moduko bat da. Barruko korapiloak askatzeko garaian ahoz esatea baina errazagoa egiten zait paperean…
Guraso.eus egitasmoan guraso eta hezitzaileentzako interesgarriak izan daitezkeen gaiak jorratzen saiatzen gara. Egunerokotasunari adi gaude eta kazetaritza lana ere egiten dugu, albisteak…
Urtea amaitzekotan dagoenez eta gurasoak.com-ek berriz atea jo didanez, elikadura gaiak bueltan hartu eta lekaleez idazteko aprobetxatuko dut oraingoan. Batez ere, Azaroaren…
Gernikako Allende Salazar eskola publikoan bi hilabete daramate jantoki eredu berriarekin. Irailean ipini zuten martxan, eta hasierako kalkuluak 610 erabiltzailerentzako egin bazituzten…
Alarmek jo dute. Martxan jarri orduko, goizeroko erlojupeko lasterketan murgildu gara: txikiak esnatu, jantzi, eskolako trasteak prestatu … baina ze tarte…
Eskola publikoa da Allende Salazar eta ezinbestekoa izan da zenbait faktorek bat egitea jangelako eredu aldaketa posible egiteko. Alde batetik eskola komunitate…
Guraso.eusentzat idatzi nuen azken idazkiaren segida da hau, hasiera batean eskolari alternatiba den Bizi Toki espazio kolektiboarentzat idatzi nuena. Horra beraz ikerlari…
Euskal Herrian ez dago modu ofizialean ama esnea dohaintzan ematerik. Esne-banku bat sortu beharko litzateke horretarako, eta nahiz eta Eusko Legebiltzarrak 2008an…
Zeliakia edo gaixotasun zeliakoa esaten zaion gaitzak alderdi genetiko indartsua dauka eta immunitate sistemak eragin nabarmena izaten du. Hutsegite immunologiko baten erruz,…
Gogoeta batekin nator gaurkoan. Haur elikaduraren ingurukoa, noski. Komuna omen da profesioz Dietista-Nutrizionista den norbaitekin etxetik kanpo jatea oinaze bat dela pentsatzea….
Ondoko lerroak, eskolari alternatiba den Bizi Toki espazio kolektiboarentzat eta interesatua den ororentzat idatzi ditut. Bizi Tokin dugun elikatzeko moldea, komunean ditugun…
Sukaldean ez da soilik sukaldatzen, eta sukaldatu ez da soilik sukaldean egiten. Baina garai baterarte etxeko sukaldeak batzuen bere pribilegioa, egongela printzipala…
Garaiko produktuak erosten eta kontsumitzen ditugunean une onenean jaten ditugu, osasuntsuak direnean eta zapore hobea dutenean. Horrekin batera, hemengo baserritarrei laguntzeaz gain,…