Beldurrak jango nau
Beti gustatu izan zait idaztea, niretzako terapia moduko bat da. Barruko korapiloak askatzeko garaian ahoz esatea baina errazagoa egiten zait paperean…
Beti gustatu izan zait idaztea, niretzako terapia moduko bat da. Barruko korapiloak askatzeko garaian ahoz esatea baina errazagoa egiten zait paperean…
Guraso.eus egitasmoan guraso eta hezitzaileentzako interesgarriak izan daitezkeen gaiak jorratzen saiatzen gara. Egunerokotasunari adi gaude eta kazetaritza lana ere egiten dugu, albisteak…
Urtea amaitzekotan dagoenez eta gurasoak.com-ek berriz atea jo didanez, elikadura gaiak bueltan hartu eta lekaleez idazteko aprobetxatuko dut oraingoan. Batez ere, Azaroaren…
Gernikako Allende Salazar eskola publikoan bi hilabete daramate jantoki eredu berriarekin. Irailean ipini zuten martxan, eta hasierako kalkuluak 610 erabiltzailerentzako egin bazituzten…
Alarmek jo dute. Martxan jarri orduko, goizeroko erlojupeko lasterketan murgildu gara: txikiak esnatu, jantzi, eskolako trasteak prestatu … baina ze tarte…
Eskola publikoa da Allende Salazar eta ezinbestekoa izan da zenbait faktorek bat egitea jangelako eredu aldaketa posible egiteko. Alde batetik eskola komunitate…
Guraso.eusentzat idatzi nuen azken idazkiaren segida da hau, hasiera batean eskolari alternatiba den Bizi Toki espazio kolektiboarentzat idatzi nuena. Horra beraz ikerlari…
Euskal Herrian ez dago modu ofizialean ama esnea dohaintzan ematerik. Esne-banku bat sortu beharko litzateke horretarako, eta nahiz eta Eusko Legebiltzarrak 2008an…
Zeliakia edo gaixotasun zeliakoa esaten zaion gaitzak alderdi genetiko indartsua dauka eta immunitate sistemak eragin nabarmena izaten du. Hutsegite immunologiko baten erruz,…
Gogoeta batekin nator gaurkoan. Haur elikaduraren ingurukoa, noski. Komuna omen da profesioz Dietista-Nutrizionista den norbaitekin etxetik kanpo jatea oinaze bat dela pentsatzea….
Ondoko lerroak, eskolari alternatiba den Bizi Toki espazio kolektiboarentzat eta interesatua den ororentzat idatzi ditut. Bizi Tokin dugun elikatzeko moldea, komunean ditugun…
Sukaldean ez da soilik sukaldatzen, eta sukaldatu ez da soilik sukaldean egiten. Baina garai baterarte etxeko sukaldeak batzuen bere pribilegioa, egongela printzipala…
Garaiko produktuak erosten eta kontsumitzen ditugunean une onenean jaten ditugu, osasuntsuak direnean eta zapore hobea dutenean. Horrekin batera, hemengo baserritarrei laguntzeaz gain,…
Nutrizionistak izateaz gain EHUko psikologia fakultateko ikertzailea da Edurne Maiz eta neofobia aztertu du 8-16 urte bitarteko 831 gazteri galderak eginez eta…
Euskadiko Esnearen Ligako kidea Euskadi Irratiko ‘Faktoria’ saioan izan da Osasun Sailak bularra emateko eskubideari buruz egindako adierazpenaren balorazioa egiteko. Osasun sistemako…
Iritsi da udara. Berarekin batera beroak, eta beroekin egarria gure ahotara. Zer edan genezake hidratatzeko? Erantzuna, erraza eta garbia: URA. Tamalez, gomendio…
Fruta eskaintza ederra dugu sasoi honetan. Aurkezpen politak egin daitezke. Kolore, tamaina eta zapore ezberdinetako fruta eskaintza ederra dugu urteko sasoi honetan….
Kantua ez da berria, baina ikastetxe bateko ikasturte amaierako ikuskizunerako aukeratu izana asko gustatu zait. Zeliakoak diren bi ume dituen gelako neska-mutikoek…
Pensoi proiektuko kideek neurketak egin dituzte Debagoieneko herri ezberdinetan, eta kezka agertu dute antzematen den joerarekin. Debagoieneko datuak bat datoz ikerketa orokorragoek…
Itxaro Mendizabalekin hitz egin dugu, elkarrizketan elikadura nahasteen prebentzioaren inguruan egin zituzten jardunaldiez hitz egin digu, berak idatzitako izenik gabeko ipuinaz ere…
Edoskitze garaiko elikaduraren inguruan egin du berba Maite Garitanok Txapa irratiko Gurasoak saioan. Bertan gomendatu du e-lactancia.org bloga. Ustea da haurdun edo…
Gure Platera Gure Aukera. Eskola jantoki eredu osasuntsuago, hurbilago eta bidezko baten alde. Eusko Jaurlaritzako Hezkuntza sailari 2000. urteko martxoaren 22an Unibertsitatea…
Osasunaren Munduko Erakundeak herrialdeei gomendioa luzatu die. Haur eta helduei azukre bidez lortzen diren kaloriak, eguneko dietan jasotzen den energiaren %5eko baino…
Ttiklik elkarguneko Itxaro Mendizabalek idatzi zuen artikilua pasa zen hilean. Guk berargitaratzeko baimena eskatu diogu, hausnartzeko baliagarri izan daitekeelakoan. Egilea: Itxaro Mendizabal…